Uz podršku Grada Novog Sada Udruženje protiv dijabetesa Grada Novog Sada i kordinatori PU „Radosno detinjstvo“ zajedno su organizovali prvu humanitarnu izložbu u kojoj je učestvovalo 67 vrtića PU „Radosno detinjstvo“ pod nazivom „Deca-deci, podržimo naše drugare sa dijabetesom“.

Ono što posebno izdvajamo u značaju ove prve izložbe ove namene po rečima dr Radivoja Mračevića – predsednika Udruženja protiv dijabetesa grada Novog Sada je u kreativnosti, likovnom izražavanju, razvoju kreativnog mišljenja dece, razvoju plemenitnih i humanitarnih vrlina od mlaih nogu, jer su u ovim impresivnim likovnim radovima učestvovala deca predškolskog uzrasta obolela od dijabetesa.

Svi motivi na ovim impresivnim likovnim radovima su posvećeni tematici dijabetesa.
Izložbu je otvorio autor dr Radivoj Mračević 16.06.2022. godine u Edukativnom centru Udruženja protiv dijabetesa grada Novog Sada, Bulevar Oslobođenja 47 uz prisustvo svih kordinatora PU „Radosno detinjstvo“ i dece i mladih iz obližnjih osnovnih škola.

Posle kratkog edukativnog predavanja o značaju izložbe, zdravoj ishrani i prevencije protiv dijabetesa svi učesnici su imali priliku da besplatno provere: visinu, težinu, indeks telesne mase, nivo kisoenika u krvi, krvni pritisak i nivo glukoze u krvi.
Predsednik dr Radivoj Mračević uručio je Zlatnu povlju direktorici PU „Radosnog detinjstva“ Marijani Popov za podršku i učešće u ovom edukativnom projektu od posebnog značaja za sve mlade predškolskog uzrasta kako u Novom Sadu tako i u Vojvodini i Srbiji , a osam Zlatnih priznanja za kordinatore PU „Radosnog detinjstva“ koje su kordinirale i doprinele uspešnosti ove izložbe. 👦👩👩‍🎨🧑‍🎨🏆🥇