U cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, informišemo i edukujemo javnost o broju primljenih trećih doza protiv COVID-19 virusa u Srbiji. 

 

 

Direktor Doma zdravlja Savski venac i koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je danas da je više od 59.000 ljudi primilo treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

„Pre tri dana smo aplikovali ukupno 10.300 doza u Srbiji, dan posle toga negde oko 29.000, a juče je bilo više od 59.000“, rekao je Bekić za TV Prva.

Prema njegovim rečima građani se najviše opredeljuju za ‘Fajzer’, i od oko 3.000 trećih doza datih na sajmu, oko 1.700 su Fajzerove vakcine, a Sputnjik V oko 1.300.

On je ponovio da svaki građanin, prilikom pregleda na vakcinalnom punktu, može da izabere koju treću dozu vakcine želi da primi.

„Preporuka je da dobijemo onu vakcinu koju smo dobili prilikom prve dve aplikacije. Ako nismo imali koronu, znači da je efikasna. Ali naravno, ostavljena je mogućnost svakome da izabere“, kazao je Bekić.

Prema njegovim rečima, iako postoji povećano interesovanje građana za primanje treće doze vakcine, na sajmu nema ni gužve, ni čekanja.

On je dodao da je u Srbiji do utorka dato ukupno 5,7 miliona doza vakcina, od čega je 2,9 miliona bila prva doza.