U cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, informišemo javnost kako wellness kupanje poboljšava zdravstveno stanje svih osoba sa dijabetesom.
  • Daleko od poslednjeg u pozitivnom utecaju na telo je plivanje. U vodi naše telo „gubi“ 30% svoje težine, što znači da se uklanja okomito opterećenje na svim zglobovima. Čak su i stvoreni posebni simulatori za ljude s opovredama mišićno-koštanog sastava  (zglobovi, mišići i živci koji im osiguravaju rad), koji su uronjeni u vodu kako bi se olakšalo izvođenje pokreta koji su na kopnu nemogući. Uključene su sve mišićne grupe – ruke, noge, rameni pojas, trbušnjaci, mišići vrata. Da bi se osigurao njihov rad, potrebno je puno kiseonika, što znači da se rezerve mobiliziraju i dišu i kardiovaskularni sustav.

  • Voda prirodno hladi telo (tokom fizičkih vežbi na kopnu može povećati temperaturu na 38–39 ° C), što takođe olakšava prenošenje tereta. Osoba se ne znoji mnogo i gubi manje unutarnje tečnosti. Poboljšanje cirkulacije krvi uklanja vensku kongestiju koja pomaže u smanjenju edema, uključujući limfnu. A pk je apsolutno izvanredan što u vodi nisu vidljivi nikakvi pokreti: ne možete se stidjeti svoje nespretnosti i raditi vježbe uzimajući u obzir vlastite mogućnosti. Nema potrebe da postavljate posebne ciljeve: „Danas ću plivati napred i nazad pet puta, sutra šest, prekosutra i sl.“ Vaš zadatak je formulisan na sledeći način: „Danas ću uživati ​​u plivanju, i sutra, i prekosutra. Moj puls će biti u redu. I neću razviti hipoglikemiju. “ Samo, ne zaboravite da kontrolišete šećer i upravo ovaj puls! U vodi će vam, naravno, trebati vještine da samostalno odredite puls bez posebnih instrumenata, a glukoza se mora mjeriti kada napuštate dom, prije nego što uđete u vodu i neposredno nakon napuštanja. S umjerenim opterećenjima i pridržavanjem svih gore navedenih pravila, neće doći do komplikacija.