U cilju ostvarivanja javnog interesau oblasti javnog informisanja, informišemo i edukujemo javnost putem video zapisa dr Radivoja Mračeviać – predsednika Dijabetološke Asocijacije Vojvodine i predsedniak Udruženja protiv dijabetesa grada Novog Sada gostovao je 31.03.2022. godine na Novosadskoj TV na temu :

 

 

🔵 Kako prirodnim vitaminima i mineralima pobediti post-kovidne komplikacije i oporaviti organizam bez upotrebe veštačkih suplemenata?

🔵 Kako fizičkom aktivnošću ( šetnja, biciklizam, plivanje, tenis, džoking, odbojka, rukomet) pobediti post-kovidne komplikacije na čistom vazduhu i na čistom okruženju ( šume, planine, obale reka, mora)?

🔵 Kako prolećno povrće ( blitva, spanać, brokoli, kopriva, kupus, paradajiz, celer, peršun, beli i crni luk, keleraba, rukola,), a posebno svakodnevno koristiti mladu koprivu, sremuš, listove maslačka koji su eliksir mladosti za brzi oporavak svih post-kovidnih komplikacija?

🔵 Posebno su istaknuti vitamini B12, 65, B1, Cink, Selen, Vitamin D, Magnezijum, koji se mogu naći u bobičastim i orašastim plodovima, a da nisu veštačke prirode.

🔵 Svakodnevno konzumirati po 2,5l negazirane vode i izbegavati veštačke sokove.

🔵 Postkodivne komplikacije posle COVID-19, Delta i Omikron soja kod dece i mladih i ostalih populacija ( depresija, anksioznost, umor, vrtoglavica, glavobolja, nesanica, zaboravnost, znojenje, otežano disanje, gubitak koncentracije..)

🔵 Posebno je edukovao javnost Novog Sada, Vojvodine i Srbije kako sprečiti postkovidne komplikacije sa savetima da se zdravo hrane sa puno vitamina, voća, povrća, blaga šetnja na čistom vazduhu, poseta savetovalištima za savetodavno-terapijsku podršku i proveru glukoze u krvi, ne obavljati nikakve fizičke aktivnosti težeg inteziteta 6-8 meseci posle preležanog Kovida, a to se odnosi i na mladu populaciju i sportiste, jer će naglo poremetiti i ubrzati postkovidne komplikacije ( srčane i moždane udare, kardiovaskularne probleme, otežano disanje, malaksalost, razdražljivost).