Ko od gostiju ne bude poštovao odluku o važenju covid propusnica od 20 sati, moraće da plati kaznu, baš kao i vlasnici lokala. 

 

 

 

Od danas, 8. novembra,  covid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima i kladionicama važe od 20 sati, umesto od 22 časova, kao što je u prethodnom periodu bio slučaj. Ko od gostiju ne bude poštovao odluku o važenju covid propusnica od 20 sati, umesto kao do sada od 22 časa, moraće da plati kaznu.

 

 

Koliko iznose kazne ako se nema covid propusnica?

Ukoliko prekrši ovu meru, pravno lice plaća kaznu od 300.000 dinara, za preduzetnike kazna je 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Covid-redar, koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao covid-sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.

 

 

Propusnice imale efekta na povećanje vakcinacije.

Ugostitelji će moći da rade bez ograničenja, a propusnice će važiti od 20 sati do zatvaranja lokala.

– Uvođenje covid propusnica na onim mestima gde se najviše prenose i gde se okupljaju mlađe osobe, iako je ograničena, imala je efekta na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom i u skladu sa tim odlučili smo da proširimo ovaj vremenski period za ugostiteljske objekte od 20 časova, s tim što će ugostiteljski objekti moći da rade 24 sata, ukoliko svi gosti imaju covid propusnice posle 20 sati, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.