U cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, informišemo javnost o efektivna vežbanja osoba sa dijabetesom u bazenu. 
  1. KOTROLA ŠEĆERA U KRVI 
    • Glavna prednost kupanja za pacijente s dijabetesom je ta što pomaže u boljoj kontroli šećera u krvi. To je zato što plivanje poboljšava opšti oblik, jačajući sve glavne mišiće tela.To omogućava telu da efikasnije apsorbira kiseonik i hranjive materijama u mišićnim ćelijama. To je i glavni razlog da bilo koji oblik vežbanja kod većine ljudi s dijabetesom snižava šećer u krvi.Za osobe sa dijabetesom koji imaju značajne fluktuacije šećera u krvi, ovo će dati prirodniju kontrolu nad tim nivoima. Oni koji koriste inzulin za kontrolu šećera u krvi mogu primetiti smanjenje potražnje lekova.

  2. SAGOREVANJE KALORIJA
    • Još jedna korisna prednost plivanja je što je vrlo efikasan oblik vežbanja za mršavljenje. Kupanje brzo sagorijeva kalorije, a to je posebno važno za osobe sa dijabetesom.Dijabetes je često glavni faktor gojaznosti, a redovno aerobno vežbanje važno je za gubitak kilograma.Plivanje je bolje za one koji drugi oblik vežbanja smatraju teškim i bolnim, ali morate izgubiti kilograme.

  3. JAČENJE KARDIOVASKULARNOG SISTEMA
    • Plivanje je i oblik vežbanja koji je odličan za kardiovaskularno zdravlje. Uz dijabetes, veći ste rizik od moždanog udara, srčanog udara ili drugih srčanih problema.Zahvaljujući plivanju, možete poboljšati cirkulaciju krvi u telu i zdravlje srca.To će smanjiti rizik od razvoja uobičajenih problema sa srcem kod osoba sa dijabetesom  i po pravilu će telo učiniti zdravim i jakim.