U cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, informišemo javnost koliko je vodeni aerobik koristan i lekovit za osobe sa dijabetesom. 

Jedna od sorti vežbi u vodi je akva-aerobik. Već iz njegovog imena proizlazi da ovaj vid telesne aktivnosti pripada aerobnom. Ako se stereotipni pokreti podrazumijevaju za vreme normalnog plivanja, aerobik u vodi omogućuje obavljanje različitih akcija, omogućavajući vam promenu opterećenja na različitim mišićnim skupinama. Nepostojanje vertikalnog pritiska na kralježnicu dovodi do oslobađanja prethodno zakrčenih živčanih korijena i malih žila, obnavlja se krvotok, smanjuje se upala oko živčanih vlakana: bol karakteristična za osteohondrozu se smanjuje, konvulzivne kontrakcije mišića nogu (više ih ne smanjuje), raspon pokreta koji su već mogući na kopnu. To se, naravno, ne može postići odmah, ali postepeno se stanje kukova značajno poboljšava. Naravno, sustavi za dovod kiseonika ne stoji po strani, jer se potreba za njim značajno povećava.

Između ostalog, ovakvi časovi pružaju puno zadovoljstva. Teško je smisliti sposobnost izvođenja dugih naizgled nemogućih pokreta, muzičke pratnje, vodene njege tela i lakoće celog tela nakon vežbanja.

Kontraindikacije za vodeni aerobik su iste kao i za sve ostale vrste fizičke aktivnosti. Ako u bazenu nema grupa specijaliziranih za aerobik u vodi, to nije problem. Možete se sami nositi s tim, a bilo koji oblik je pogodan – bazen, more, reka.